ptr napisał(a):
stan-61 napisał(a):
ptr napisał(a):
Na meindle mnie nie stac
A mnie nie stać na kupowanie fajansu...
Jestem na forum od niedawna, ale kol. Stana-61 chyba nie polubie.

Nie lubie ludzi, ktorzy traktuja z wyzszoscia innych tylko dlatego ze maja lepszy(czyt. drozszy) sprzet. Twoim najwyzszym punktem ciala, kol. Stanie-61, powinna byc glowa, a nie nos!

Jestem pewny, ze wiekszosc forumowiczow nie posiada butow Maindla, czy innych z najwyzszej polki( chociaz podejrzewam ze marza o nich, tak jak i ja

), ale to nie czyni z nich fajansiarzy, jakby chcial kol. Stan.

Poza tym, nazywanie butow za 300PLN, dobrej firmy, na wibramie- "fajansem"- to chyba przesada. Pan, panie Stan, nigdy nie schodzi ponizej osmiu stoweczek, co? Gratuluje w takim razie i zycze milego uzytkowania niefajansiarskich butow!:lol:
Nowy, a już tak się rzuca.

Nie zamierzałem nikogo urazić. Myślałem, że takie kolokwialne sformułowanie jest dla wszystkich czytelne. Jeśli nie to wyjaśniam, choć po części zrobił to za mnie już Robert18: Prosiłeś o radę, więc napisałem lub miałem nadzieje, że właśnie tak będzie to odczytane, że oszczędzanie na cenie zwłaszcza butów mści się potem na szlaku a w miarę nabierania doświadczenia i tak wrócisz kiedyś do sklepu i z mina mrówki poprosisz o buty z „wyższej” pułki a serce cię dopiero wtedy zaboli, bo w sumie wydasz więcej niż na moje Maindle. I proszę cię nie zaglądaj do mojego portfela

, bo to nie jest forum fiskalne tylko dotyczące w tym wątku sprzętu górskiego i pytania/prośby stawiają tu ludzie (z pokorą a nie z arogancją i agresją) szukający porady.
To miała być tylko dobra rada a jeśli przyjąłeś ją jako osobisty atak na twoja niezależność to jest mi cię żal a jeśli jesteś na swoim punkcie przewrażliwiony to może nie powinieneś stawiać pytań na takim forum, bo możesz się tu częściej spotkać z takimi odpowiedziami.